ervaring_19

Op weg in studentenwerk

Wat geloof je?

Ewout raakte tijdens zijn studie betrokken bij een organisatie die studenten wil bereiken met het evangelie. Deze organisatie wil overal in Nederland op universiteiten en hogescholen studenten vertellen over het geloof, hen helpen daarin te groeien en er zelf op uit te gaan om weer anderen te helpen. Ewout vertelt: “Mijn passie voor dit werk groeide en ik koos na mijn studie voor een trainingsjaar als stafmedewerker bij deze organisatie. Zo wilde ik ontdekken of ik dit werk voor langere tijd zou willen doen. Stichting Filemon heeft me gedurende dit eerste jaar gedeeltelijk financieel ondersteund.”

“Het trainingsjaar was lekker praktisch,” gaat Ewout verder, “dat wil zeggen dat ik veel tijd op de universiteit met studenten doorbracht, gesprekken met hen aanknoopte over God en soms met hen verder mocht praten om samen de bijbel te onderzoeken. Ook was ik betrokken bij events voor studenten, waarbij we gelovige en niet-gelovige studenten bij elkaar brengen om gezellig samen te eten en over God te praten. Zo worden veel studenten aan het denken gezet over wat zij geloven. Ze horen meer over het evangelie en zetten stappen richting God. Studenten die al geloven kunnen zo verder groeien en in beweging komen het evangelie te delen met medestudenten.”

Studenten BBQ Ewout: “Nadat ik de keuze had gemaakt om het trainingsjaar te gaan doen was het nog best wel spannend om het financieel rond te krijgen. Het is voor mij een enorme bemoediging geweest dat er een organisatie is, die mij wilde aanmoedigen in deze stap en ook praktisch meehielp door te geven. Dat vind ik heel gaaf! Er is gedurende mijn trainingsjaar alleen financieel ondersteund. Dat stopte na de afronding van het eerste jaar.”

In het eerste jaar heeft Ewout besloten om het studentenwerk fulltime te gaan doen. Eerst in Nederland en daarna in een universiteitsstad in een ver land, bij een bevolkingsgroep die nog vrijwel niet bekend is met het evangelie.


Page Tools