ervaring_1

Proeven aan het zendingswerk

Optrekken met de groep meiden Mijn naam is Laura. Ik had besloten een tussenjaar te nemen in mijn studie om te werken en me te oriënteren op zendingswerk. God's leiding bracht me bij een project in Malawi. Wat ik had gespaard door mijn bijbaantje was onvoldoende om deze reis te maken. De bijdrage van Stichting Filémon was een belangrijke steun voor mij, waardoor ik juist toch kon gaan. Zo hoefde ik me geen zorgen te maken over de financiën en wist ik dat er mensen achter me stonden.

Ik heb vier maanden gewoond en gewerkt in een rehabilitatiehuis voor ex-kindprostituees in Malawi. In dit huis woonden destijds tien meiden (12-20 jaar oud). In deze periode heb ik met hen opgetrokken en een relatie opgebouwd. Ik mocht hen helpen met hun huiswerk en met keuzes maken. Ook heb ik Engelse les gegeven. We deden veel gezellige dingen samen, hadden elke avond een dagafsluiting en op zaterdag was er een thema-ochtend. Voor de meiden was het een bijzondere ervaring om zich geaccepteerd en geliefd te voelen. Voor mij was het een unieke mogelijkheid om de Afrikaanse cultuur te leren kennen en deze meiden liefde te geven.

De meiden dansten heel wat af In het huis was er altijd muziek en de meiden dansten heel wat af. Eén van de meiden was net 17 geworden. Later hoorden we dat ze AIDS heeft opgelopen. Een goede herinnering heb ik aan Pelekani. Zij volgde me waar ik ook ging, we hadden altijd veel lol. Ze vond het maar raar dat ik gezichtsmasker op m'n gezicht smeerde, maar wilde het wel proberen. Alleen op haar neus.

Ik heb al jaren een speciale voorliefde voor Afrika en voel me geroepen tot zending. Door deze reis kon ik proeven hoe het is om daar langere tijd te zijn (onder primitieve omstandigheden!!) en door moeilijke en mooie momenten heen te gaan met God. Ik wilde eerst werken als orthopedagoog met jonge kinderen. Toen ik terug kwam wist ik dat ik meer wil werken met de doelgroep die ik in Malawi had leren kennen: kwetsbare jonge vrouwen. Ik heb toen een switch gemaakt naar een andere studierichting: opvoedingsondersteuning. Ik werk nu met jonge moeders die worden begeleid naar zelfredzaamheid. In de toekomst hoop ik de werkervaring die ik nu opdoe in te zetten in een zendingsproject voor lange termijn.


Page Tools