ervaring_2

Een reis samen met God

Bouwvakker op het juiste fundament Stefanie is met World Servants naar Ghana geweest. Zij vertelt: “Ik ging daarheen om een school te bouwen en kinderwerk te doen. Het oude gebouw was te klein. Met het nieuwe schoolgebouw kunnen nu meer kinderen naar school. We hebben de school kunnen bouwen tot aan het dak. Vanwege het gevaar mochten wij niet hoger bouwen. Naast de bouwwerkzaamheden hebben we mogen getuigen van God en met de kinderen geknutseld.

We moesten in 5 maanden 10.000 euro bij elkaar krijgen om met 10 mensen richting Ghana te kunnen reizen. We wisten dat dit een flinke klus zou worden, maar vertrouwden hierin op God. Mede door een gulle gift van Stichting Filémon hebben we dit bedrag in 3 maanden bij elkaar gekregen.

Bouwwerkzaamheden aan de school Voor mij was dit een reis samen met God. Ik heb een stuk van de wereld mogen zien en ook van de armoede op deze wereld. Tegelijk heb ik mogen ontdekken hoe arm wij Nederlanders zijn. Hiermee bedoel ik: hoe zinloos ons gestresste leven is. Alles draait om totaal andere dingen dan in Ghana. We leven hier in Nederland ontzettend gestresst, op de klok en niet ontspannen. In deze periode heb ik geleerd om te genieten van het leven, Nu zie ik veel meer van God. Ook ben ik gestopt met leven naar wat anderen van mij verwachten. Dit geeft zoveel bevrijding en hier kan ik nog steeds erg van genieten.”


Page Tools