ervaring_3

Talenten actief inzetten

Doulos aan de kade Ik ben Gerard en ik zit nu sinds september 2008 op een van de schepen van Operatie Mobilisatie (OM). Op het moment dat ik dit schrijf ben ik werkzaam op de Logos Hope, een zendingsschip dat de wereld rond vaart. Oorspronkelijk ben ik gestart op de Doulos. De schepen varen van haven naar haven om in verschillende landen te evangeliseren. Met de Doulos ben ik in Australie, Oost-Timor, Singapore, Maleisië, Filipijnen, Taiwan, Hongkong en Cambodia geweest. Toen de Doulos eind 2009 uit de vaart werd genomen ben ik overgestapt op de Logos Hope, waarmee ik tot nu toe in Jamaica, Bahama en Bermuda ben geweest.

In de eerste 10 maanden heb ik meegeholpen in de keuken. Sinds juli 2009 ben ik projectcoördinator. Het is mijn taak om voorbereidingen te treffen in de havens die het schip zal aandoen. Ik ben er al twee maanden van te voren om van alles te regelen:
evangelisatieacties, vergunningen, publiciteit, programma's aan boord enz. Veel belangstelling voor de schepen en hun boodschap

De komst van de schepen van OM brengt in veel landen een soort van evangelie-explosie teweeg. Het motiveert de lokale kerken om te evangeliseren. Kerken vinden elkaar om samen te werken, terwijl dat voorheen niet zo was. In elke haven waar we komen zien we honderden mensen tot geloof komen of een stap dichter tot die keuze komen. Per haven worden tienduizenden mensen bereikt met het evangelie. Hoe God verder werkt zullen we pas zien wanneer we bij Hem zijn, maar wanneer we terug komen in een haven waar het schip al eerder is geweest, zien we steeds de vruchten van het vorige bezoek.

Stichting Filémon heeft mij in het eerste jaar van mijn werk op weg geholpen met een maandelijkse financiële bijdrage. Mijn ervaringen met OM hebben een positieve invloed op mijn relatie met God en op mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik leer om meer en meer op God te vertrouwen, dingen in zijn hand te leggen en te gaan waar Hij mij wil hebben. Ik wordt me er steeds weer bewust van wie God is en hoeveel Hij van ons houdt. Ik ben persoonlijk gegroeid en heb geleerd om mijn talenten actief in te zetten in Zijn Koninkrijk.  


Page Tools