ervaring_16

Brandweerman, teamleider en 'coxswain'

Kennis, hulp en hoop

Marten heeft zich twee jaar ingezet op een zendingsschip. De Logos Hope vaart rond de wereld om mensen kennis, hulp en hoop te brengen. Hij werkte in het 'deck department', de afdeling die verantwoordelijk is voor zaken als de beveiliging, het laden en lossen, het aanmeren, de navigatie van het schip, het schoonhouden en verven van het schip en de alarmdiensten. Zijn verantwoordelijkheden waren o.a. brandweerman, teamleider en 'coxswain' (leiding over een reddingsboot in geval van nood).

Deck department Marten vertelt: “Ik ben enorm gegroeid in mijn zoektocht en wandel met God. Daarnaast heb ik mensen mogen vertellen over het geluk en de vrede die Jezus in mijn leven geeft doordat Hij mij gegrepen heeft. Dit niet alleen door woorden maar ook door praktisch mensen te helpen. Elk jaar verwelkomt de Logos Hope meer dan een miljoen bezoekers aan boort. Daarnaast gaan er elke dag een aantal teams op uit om mensen praktisch te helpen op de plek waar zij het nodig hebben.”

Kielzog“Per maand moest ik meer dan 700 euro aan sponsorgeld bij elkaar verzamelen”, gaat hij verder. “Een enorm bedrag wat door mijn familie, vrienden en kerk is betaald. Stichting Filemon heeft mij hierin financieel ondersteund om dit werk te kunnen doen.”

Over de invloed die zijn zendingservaring heeft gehad op zijn leven vertelt Marten: “Ik studeer nu Industrieel Product Ontwerpen wat niet direct te maken heeft met werk wat ik op het schip heb gedaan. Maar in de gesprekken die ik met mensen voer merk ik dat ik een stukje kan delen van het beeld van de wereld wat ik door de LogosHope heb ontvangen. Ik heb veel mogen leren over culturen, landen, armoede en rijkdom. Dit heeft mij als persoon erg veranderd en daar vertel ik graag over als ik iemand ontmoet.”


Page Tools